fabian ERNeSTo


Toplamda 8 mn dolara mal olmuş. Birkaç gündür ısıtılıp ısıtılıp önümüze konulan malzeme bu, ayrıca hiçbir ayrıntı vermeksizin. Kimlerin dolduruşa gelmesini bekliyorlar, onu da anlamış değilim henüz? Rıdvan dilmen'in "bu kim yahu?" dediği bir adamdır üstelik kendisi. Hadi fabian'ı bilmesek, izlememiş olsak[hem de yayın yaptığı tvnin ekranlarında] bir an bocalayabiliriz, ki soracağımız ilk birkaç kişi de gerekli cevabı alırız, Rıdvan'ın da Güntekin Onay'dan aldığı gibi. Önemli olan istikrardır diyorsanız, önceden uyarayım, dikkat edin başınız dönmesin. Aslında değindiğim diyalog fabian için değil, rıdvan dilmen için üzülecek bir durumdur; kendisi birçok teklif alan büyük türk teknik adamlarından! birisidir, hem de tuttuğu takım ne zaman biraz kötü gitmeye başlasa adı sık sık anılan biri.. Neyse.

Beşiktaş açısından, özellikle de taraftarı açısından ise ayrı bir anlamlıdır bu transfer. Bir kere devre arası yapılan bir transfere göre epey kaliteli bir isimdir. Yönetimin sezon başlarında yaptıklarıyla da karşılaştırınca değeri daha iyi anlaşılabilir. Zamanlama ve oynadığı bölge yönünden ise akıllara federico guinti'yi getirir, ki işte en çok heyecan veren kısmı burasıdır. 100. yılda başarılı olan Tayfur-Giunti ikilisinden Sivok-Ernst ikilisine geçis süreci bir 5 yıl kadar sürmüştür belki, ama Beşiktaş'a da rakiplerinden kesinlikle üstün olduğu bir bölge katmıştır.

Taraftarın sürekli kendi kendine tazelediği umutları bu transferle yönetim de tazelemiştir. Belki de uzun zaman sonra yeni bir futbolcu hakkında bir soru işareti yoktur kimsenin aklında. Elbette saha performansını merakla bekliyoruz ama kalitesinden eminiz bir kere. Hatta geçiyorum bu seneyi, Cisse'nin yerine bir sol bek ve Bobo'nun sürekli oynadığı bir gelecek sene bile hayal edebiliyorum bu transferin üstüne. Ne diyelim, Allah utandırmasın ve hayırlı olsun Beşiktaşımıza..

[Başlıktaki ERNeSTo benzetmesi forzabesiktas.com'daki arkadaşların ürünüdür. Bu kadar da hızlı olunmaz ama..]

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir çarşamba akşamı..

gol sevinci - gutiden gol haberi

yapma boruc, 3 oldu!