yurovizyon 09 || 12 points go to norway


Eurovision Song Contest Winner 2009 Norway - Click here for funny video clips

yurovizyon 2009unda diğerleri gibi en heyecanlı kısmı puanlamalardı. norveç üstteki videoyla sildi süpürdü ortalığı. bunda elbette komşuluk puanlarının da etkisi oldu, bülend özveren de bu duruma isyan etti bolca[kendisine de ayrıca değinmek lazım], ama rekor bir puanla kazandılar sonuçta yarışmayı. bizim artık bıkkınlık getiren oryantal şovlarımızdan birisi daha sergilendi ve 4. olabildi.

puanlamaların şarkılarla ilgili olmadığı aşikar. bu duruma kızarken, bizim aldığımız puanların da aynı şekilde olduğunu görmek lazım. her zaman puan verenler yine verdiler ama bu sefer norveçin ezici üstünlüğünü kıramadılar.

norveçin bu şarkıyla birinci olması ise şaşıtıcı. farklılık yaratıp "keman"sal ritimlerin kullanılması güzeldi, ama söz ve kareografi kısmı için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim maalesef. ayrıca vokaldeki çocuk çok şapşaldı be, luganoya da feci benziyordu hani, gıcık oldum. puanlar verilirken hem utangaç hem haşarı çocuk triplerine bittim resmen, erimekten değil gıcıklıktan. saçlarla oynamalar filan, tuhafsın adamım..

bülend abiyse ilginçliklerle doluydu dün akşam. puanlamaların başında puanları söyleyenlerin dediklerini çevirmeye çalıştı, sonra ne olduysa amaaan "her zamanki klasik cümleleri söylüyorlar, çevirmeye gerek yok!" deyiverdi. o kadar içten söyledi ki, bir de üstüne sinirini de belli edince, "eyvallah abim, büyüksün"den başka alternatif kalmadı bana. norveçin birinci olacağı belli olduktan sonra, puanlama sistemi üstünde de düşünmeye itti biz izleyenleri, farklı yollar aranmalı, bu komşuculuk ruhu engellenmeliydi ama..

bizim puanları söylemek için bağlanan bacıyı gecenin rüküşü seçiyorum burdan, baştan sona yanlıştı kendisi[çok etkilemez ama], şimdi ulen bir dakika bile sürmedi n'olcak diyebilirisiniz, durun bi dinleyin o zaman; diğer ülkelerden bağlanan hatun kişileri veya elemanları gördüğüm zaman "vay diyorum demek ki oranın yaşayanları böyle, hepsi böyle olmasa da buna benzer herhalde, ee az-çok bunun gibidir be işte!". ben içimden saçma da olsa bu orantıyla düşündüğüme göre, bizim hatun kişi çıktığında da aynı şeyleri düşünen binlerce, ne bini milyonlarca insan evladı vardır. burdan sesleniyorum yine; benzemiyoruz ona. yetkililerde lütfen düzgün birini seçin artık, önünüze gelen ilk koronun orta yaşlıları arasından seçmeyin artık, önem verin biraz, adı üstünde vizyon işte, dikkat!

yazımı bülend özverenin dün gece yine bir kriz anında tarihe düştüğü başka notla bitiriyorum;

- olmuyor böyle ama! herkes komşusuna veriyor[a.q]*, bir de sırıtarak söylüyor!

* içinden öyle geçirmiştir muhakkak, aksi bir durum eşyanın tabiatına aykırı a.q.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir çarşamba akşamı..

gol sevinci - gutiden gol haberi

yapma boruc, 3 oldu!