zamane milliyetçiliği


öncelikle Gs-Fb derbisi olayları ile başlayan basketbol gündemi geçen hafta içi memleketimin güzide basketbol takımı Oyak Renault takımının yetkilileri sayesinde inanılmaz bir rezaleti öğrenmiş oldu. Almanya'da bir hazırlık maçında cezalı oyuncuyu sakatlığı yüzünden takımında yer alamayan bir oyuncunun yerine oynatan Gs basketbol takımının inanılmaz rezaleti ile. Hayatta böyle bir şeyi anlatsalar inanmam hatta ve hatta Mustafa Denizli ve Dick Advocaat'ın 6 yabancı oynatma hatasını hatırlatarak yok daha neler derdim.

Fakat olayın ehemmiyetini aslında bu kazmadan bozma oyuncuyu hangi amaçla oynattığını açıklayan Ex-Gs erkek,bayan basketbol antrenörün açıklamalarından öğreniyoruz. Milli duygulara kapılarak oynatmak istedik. Bir oyuncu düşünün hazırlık maçında yumruk atmaktan 5 maç ceza alıyor ve federasyon tarafından önüne bir şans konularak 5 maçlık cezayı hazırlık maçında çekebilirsin deniyor ve bu kazmanın antrenörü bu işe yaramayan adamı Almanya'da gurbetçilere galibiyet sevinci yaşatmak için takımı ligden düşürme pahasına oynattığını söylüyor. Şimdi bu adam yıllardır Oyak Renault, Darüşşafaka'da gerçekten çok başarılı işler yapan, en sonunda da Gs bayan takımı ile avrupa kupası kazanan Okan Çevik. bu adam her zaman genç neslin en başarılılarından biri olarak karşımıza çıktı ve başarılı idi zaten. Ama hangi mantıkla böyle bir yükün altına girersin inanın anlaması,algılaması ve mantıklı açıklama bulması zor.

Bir antrenör milliyetçilik uğruna bu ülkenin en önemli basketbol ekollerinden birisinin feshine kadar gidecek bir işe imza attığını utanmadan söylüyor. Gs küme düşürülse ki büyük ihtimalle gidici, o zaman hangi milli duyguları kabararak galibiyet sevinci yaşayabilecek.

Açık ve net görülüyor ki bu ülkede milli takım seviyelerinde çalışan Koray Mincinözlü gibi bir antrenörün, yıllardır bu ligde çalışan Okan Çevik gibi bir antrenörün ve koskoca Galatasaray kulübünün kendisini ligden düşürecek bir hatanın üstünü milli duygular ile kapattığını ve başkanın da tek yaptığı bu adamları işten kovmakla bulduğu bir olaya şahit olmaktayız. Bu arada basketboldan sorumlu adam Yiğit Şardan'da kendini yetkilerimi kıstınız bu yüzden müdahele edemiyorum diyor ya bunun üzerine zaten laf-ı güzaf herşey.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir çarşamba akşamı..

gol sevinci - gutiden gol haberi

yapma boruc, 3 oldu!