EN ROMANTİK ŞEHİRLER BÖLÜM 1
Romantik üç şehir dediğimde , balayınızı geçirebilieceğiniz bir yer olarak algılamamak gerekli.Aşıkolabilieceğiniz veya sevdiğinize evlenme teklif edebileceğiniz müthiş üç şehir sunucam size.buraları İlk etapta akıllara gelmiyecek , çok duyulmamış fakat gerçekten de 2 günü

dolu dolu yaşayabileceğiniz huzur dolu yerler.


Bath: İngiltere’nin güneybatısında yer alır. Stohanage’e de yakın bir mesafededir.roma döneminden kalma hamamı ve küçük hediyelik eşyaları ile ünlü küçük bir yer. UNESCO Dünya Mirasları listesinde bulunmaktadır.
Burada bir roma hamamı(spa merkezi-Roman Bath) bulunmaktadır. Harika bir mimari Bath’ın merkezinde , klisenin(Bath Abbey) yanında yer almaktadır.ücretli olarak burayı ziyaret edebilir, suyun kaynağını görüp,kaynaktan gelen suyu içebilirsiniz(tadı çok kötü).
Avon nehri üzerinde Pulteney köprüsü yer almaktadır. kendinizi İtalya’da hissedebilirsiniz. Bu nehrin kenarında kahve içebileceğiniz küçük bir kafe yer almaktadır.
Royal crescent : 18. YY da John wood tarafından yapılmış binayı ve önündeki parkı mutlaka görmelisiniz. Şehir içinde yürüyüş yapmanız, süs havuzları,mimari ve dükkanları ile çok şık bir görünümü vardır
Ünlü Yazar Jane Austen Centre:Aşk ve Gurur, emma gibi kitapların yazarı Austen bir dönem Bath’ da yaşamıştır. Burası birçok romanına esin kaynağı olmuştur. Burada yaşayıp da aşık olmamak, aşkını da yazıya dökmemek mümkün değil!şu an yaşadğı yer müzedir ve ücretli olarak ziyarete açıktır.
Fotoğraflara baktığınızda sizin de aynı hislere kapılacağınızı düşünüyorum. Küçük İngiliz fırınları,
Kahve içebileceğiniz küçük mekanlar, publer,müthiş mimari.gün içinde taş kaplı yollardan nehir kenarından parklara doğru yürüp,nehrin kenarında kahve içmek... trafik, hava kirliliği,gürültü kesinlikle yok!
www.emirergin.blogspot.com






















Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir çarşamba akşamı..

gol sevinci - gutiden gol haberi

yapma boruc, 3 oldu!