euro basket 2009 1.turun ardından

Bizim adımıza inanılmaz güzel geçen 1.tur elemelerinden sonra yeni gruplar belli oldu. Şimdi yine en başta olduğu gibi gruplar üzerinden değerlendirmeleri yapalım.
E Grubu;
Yunanistan
Fransa
Hırvatistan
Almanya
Rusya
Makedonya

Şu durumda bu grubun favorisi elbette Yunanistan. 2 galibiyet ile tura başlayacak olan bu garip takım , Rusya , Almanya ve Fransa karşısında sert savunma ile kazanacak güçte. Diğer gruptan gelen Almanya,Rusya,Fransa düşe kalka geldikleri bu turda Yunanistan ve Hırvatistan karşısında şahsi kanaatim maç kazanmaları zor. Grupta Yunanistan ve Hırvatistan ilk 2 yi alacaktır ve Fransa,Almanya 3-4 yaparak diğer tura çıkacaktır. Buradan Yunanistan Türkiye grubundan gelen 4.yü yenmesi muhtemel gözükürken,turnuva öncesi çok sağlam iş yapacak olarak gözüken Hırvatistan'dan ilk tur sonunda pek ümidim yok. Kısacası buradan direkt yarı finale yürüyecek takım Yunanistan olarak gözüküyor, diğer takımların şu hali,becerisi ile F grubunu geçmesi çok ama çok zor.

F Grubu;
Türkiye
Slovenya
Sırbistan
İspanya
Polonya
Litvanya

Türk milli takımını sona bırakırsak, buradan İspanya'nın sadece Türkiye'yi yenme ihtimali var olarak gözüküyor, Sırbistan ilk maçta çıkış yapacak gibi gözüksede,gerek tecrübesiz kadro,gerekse sayı üretme konusunda periyot ortalarında yaşadığı ciddi sıkıntı buradan 4.çıkacağını işaret etmekte. Slovenya'yı 3.yapacak durum ise yeterince sert olmayan Polonya ve Litvanya karşısında sayı üretme potansiyeli ile durumunu düzeltme şansıdır fakat ben Sloveya karşısında Türkiye'nin Litvanya maçından daha rahat bir galibiyet alacağına inanmaktayım. İspanya'ya gelince ise onların ne kadar ilk tur performansı yetersiz gözüksede 2.tur itibariyle rahatlayacaklarını ve mutlaka yarı final yapacaklarına eminim. Ne kadar Rubio takım dengesini bozsa da 2.tur itibari ile Rudy'nin dakikalarını arttırarak olayı çözeceklerinden şüphem yok, ha unutmadan bir de Garbajosa'nın artık ciddi anlamda yedek kalması lazım bu takımda.
Gelelim ezber-bozan milli takıma. Milli takımımız 2006 gibi disiplinli,maça asılan,ciddiyeti bozmayan ve en önemlisi gerçekten sertleşen bir takım. İlk beşimizde ve ortalama maçın 30 dakikasında oynayan Ersan - Hidayet bu turnuvada kendilerine eşleşecek adam bulamadılar ki bu durum elbette bizim işimize yaradı. Hidayet çoğu pozisyonda zorlama ihtimaline karşın bunu yapmayarak ,Bekir , Sinan , Engin ,Ender'i oyuna sokmaya çalıştı. Ersan bir 4 numara olarak sadece Nowitzki'nin yapacağı attığı bir adım geri atarak attığı el üstü şutları sokmaya devam ettiği sürece bizim en skorerimiz olacağı ve en büyük problem olarak takımların karşısına çıkacağı kesin. O yüzdendir ki şu anda turnuvada kalan takımlar arasında hala eşleşme problemi yaşatacak Ersan ve Hidayet bizi finale kadar taşırlarsa bundan herhangi bir şaşkınlık yaşamam. Unutmadan ilk turda Ender yaptığı inanılmaz katkı, ikinci turda devam eder mi bilmem ama ona ikame olarak ilk turda yararlanamadığımız Ömer Onan'ın bundan sonra sağlam katkı yapacağından ve en azından Semih'in 5-10 dakika daha fazla oynayarak en azında 8-9 sayı 7-8 ribaund katkısı olursa biz gerçekten final oynayabiliriz. Tabii bunları söylerken takıma olağanüstü katkı yapan ve gerçekten bir guard gibi takımı oynatan Kerem Tunçeri'ye sonsuz güvendiğimi ve 2.turda kritik şutları sokacağından zerre şüphem olmayacağını da belirtmek isterim.

Yorumlar

ado dedi ki…
çok beğendim milli takımı inşallah final oynar dediğin gibi olur.. çok dengeli bi kadromuz var mehmet okurunda olmasını çok isterdim bu adam neden yok onuda bilmiorum varsa bi açıklama lütfen..

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir çarşamba akşamı..

gol sevinci - gutiden gol haberi

yapma boruc, 3 oldu!