Alfabe'm..


Anne..Ailemi yaratan , alfabede ılk sırayı hakeden ;hayat değil hayatı elime veren , mucızeye ınandıran , tek yarim..Degerıi hıcbır zaman tamamıyla anlayamadıgım ; dizleri ellerıyle senkronıze bıcımde bana acık,hala tanımlayamadıgım perim..

Baba..Hayatımın 2.harfi..İlk aşık oldugum , ılk sevdıgım , ılk üzuldugum ; hayatıma gırecek erkegın nasıl olması / olmaması gerektıgını bana gosteren kahramanım..Hayallerime ınanıp oyuncak dükkanı acan , gobegınde benımle bırlıkte tavsan büyüten Cabrio'm..

Can...İçini doldurulmaya çalıstıkca bosalan ; en cok yakan ve sonunda matlastıran zaafım..Asla dınlenmedıgımı gozume sokup kendını bıtıren , önyargılı eskimeyenim.Doldurulamayan,yalnızlıga ıten bosluk..

Deniz..Mona Lısa tablosu misali..Rengi , ruhu , kokusu baktıgın hisse gore degısen dinginlik..

Emek..Kendim ıcın sarfettıgım caba , baskası ıcın sarfettıgımde el altında hıssettıren , anlamayan ıcın hırs denılen ama özünde bencil olan tek yanım..
Kendını bılen ıcın ıc rahatlıgı , kazancın yastıga basını koydugunda yarattıgı delıksız uyku..

Fikir..Gecelerı uyutmayan , kımını yoran kımını hapse attıran ; engellenemeyen bagımlılık.Olmayana uzun hayat vaadeden sıkıntı.

Güneş..İçimdeki Sunny.Heryerim ne renk olursa olsun , ıcımın ne renk oldugunu hıc unutturmayan , benı ayakta tutan benlık.

Hırs..Kontrolunu nasıl yaptıgına baglı olarak ; acı cektıren ya da mutlu eden "kumanda paneli".Hayatta ne olmak ıstedıgını bılıyosan senı yormayacak ve herseyın bir zamanı oldugunu hatırlatacaktır ayarlanabılen bu araç.

Işık..Cevreye sactıgın rengın ınsanlar uzerındekı etkısı ; bı'nevı auran..Gorebılen ıcın sinyalin..

İlk..Hep en matah sanılan , olunmak ıstenen ama tam tersının makbul oldugu tecrube dusmanı icat.Hırsın kötü kardeşi , sevginin arananı , açlığın bitimsizi..

Kitap...Kana kana içilesi , içsen de doymadıgın , dünyanı yenıden kuran , senı evırıp cevırıp sen yapan , yasamadıklarını tecrube ettıren yasam kaynagı...

Lal olmak..Dilimin yapabılmeyı en cok ıstedıgı ama en yapamadıgı eylem.Hayat ıcın bozdurulmaz cumhurıyet altını.

Mavi...Aklımdaki renk , masumıyet , sevdıgıne cahıl , büyümeyen küçük bir ironi.

Neyse..

O...O'nun hakkında soyleyecek hıcbır harfım yok artık...

Ölüm...Çoğu zaman korktugum ; nadiren kavuştugum , bazı haller için başlangıc ama en net ve somut karanlıgım..

Pembepopikoppamukşeker...En pembelerım , en hayallerım , en mutluluklarım , en kahkahalarım , en cocukluklarım.Herseyı cogul yapanlarım..

Risk..Kaybedılecek "sey" kalmadıysa en yapılması gereken..

Sevgi...“Sevgının asla sevenden daha ıyı bır yanı yoktur.Kotu ınsanlar kotu bı bıcımde , sert ınsanlar sert bır bıcımde , gucsuzler gucsuz , aptallar aptalca severler..
Sevılenın bır kazancı yoktur.Yalnızca seven alır sevgıden payını.Sevılen ıse yolunmus kaza doner , etkısızlesır , sevenın bakıslarında donup kalır..”(Toni Morrison)

Şemsiye...Sadece yağmurdan degıl ; hayatta korunmak ıstedıgım her duruma karsı açmak ıstedıgım kamuflaj.

Tamir...Edilemeyen..Edilemeyince kin sandığım ; yasayınca hissizlik oldugunu anladıgım "boşa çıkış" eylemi.

Uzak...Herkesın gıtmek ıstedıgı , gıttıgınde tanıyamadıgı ınsan beynı.

Üzüntü...Bulasıcı hastalık ; cevrede görüldüğünde kaçılmalı..

Vesaire..

Yokluk...Manevisi maddisinin yanında tek ayakta bıle duramayan hıclık,bosluk,anlamsızlık,sensızlık,bensızlık,bızsızlık..

Zafer...Tum harflerimin hayatıma gırerek bende yarattıgı his..

Yorumlar

Bekowski dedi ki…
şemsiyenin yeşil benekli oluşu konusunda iddiaya girebilirim :) yazılarınının yayn hakkını alma isteiğini yavaş yavaş anlayabiliyorum...

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir çarşamba akşamı..

gol sevinci - gutiden gol haberi

yapma boruc, 3 oldu!