Acizlik Mazur Görülür de Rezillik Parayla Mı?

Dün akşam öncelikle Bosna Hersek'in hakettiği bir vizeyi cebine koyup Güney Afrika biletini aldigi bir mactan sonra , her T.C. vatandaşı gibi en azından Avrupa'nın kollektif futboldan en uzak milli takimlarindan biri olan Belcika'ya karsi galibiyet bekleyerek gectim ekran basina.. O Belcika ki bir onceki macinda Ermenistan macinda pozisyona giremeden 2 farkla maglup olmus , o Belcika ki bir cok oyuncusu buyuk takimlarda oynarken 3 pas ard arda yapamayacak kadar futboldan uzak , o Belcika ki sahasinda oynadigi milli macta tribunleri yarisindan fazlasi bos kalan ve kalan yarisinin da bir cogu Turkiye'yi destekleyen bir stadyumda mac yapiyor..Karsisinda ise milli duygulari kabarik bir milletin takimi Turkiye var..Ama ne Turkiye !!!

Sanirim dun aksamki macta Almanya'da dogmus , orada buyumus ve futbolu orada ogrenmis olan , gururla takip ettigimiz ve oynadigi her milli macta gosterebildigi en iyi performansi ortaya koymus olan Hamit Altintop ve benim gozumde dunyanin Casillas , Buffon ve Cech'ten sonra en iyi kalecisi olan Volkan Demirel'den baska milli takim formasi giydiginin farkinda olan oyuncu yoktu.. Önder Turaci sanki kendisi hala Belcika milli formasi giyiyor gibi Belcika lehinde hatalarla , Servet ise hafta ici Rijkaard'in milli takim icin yaptigi sakatlanma konusunda sozlerinin etkisinde kalmis ve ne kosmak ne de mucadele etmek istemezcesine kotuydu.. Sagda Gokhan Gonul vasat , o vasatliktan etkilenen Hakan Balta da vasatin altinda bir grafik sergiliyordu.

Defansimizda butun bunlar yasanirken de rakibin kanatlardan destekli tek forvet anlayisinda santraforu oynayan Emile Mpenza da herhalde yillar sonra bir macta iki gol birden atti. Ki biz kendisinin tek gol attigi maclari bile hatirlayamaz olduk artik ... Orta sahada futboldan uzak Ayhan , bal yapmayan ari Nuri ve nereye nicin kostugunu bilmeyen, premier ligde takim bulma derdinden futbol oynamayi unutmus bir Tuncay Sanli vardi.. Forvet hattina gelince kosmayi bi kenara birakin topa vurmayi bile unutmus, kendi takim ve taraftarinin bile elestirmekten biktigi Nihat ve hayatinda B milli takim icin bile cok nadir mac yapmis , bu sezon ne son haftalarda, ne sezon boyunca cok cok onemli isler yapmamis olan Ceyhun'u goruyordu gozlerimiz.. Gene de yuregimden gelen bir ses olsun bu mac onlarin kendilerini affettirmek icin ellerinden geleni ortaya koyacagi bir mac diyordu.. Ancak 90 dakikanin sonu Belcika icin en yakin Avrupa'nin siradan kollektif futbol sergileyen bir takimla yapacagi maca kadar umut yesertecek bir skor gosterdi bize..

Tabi burada kocaman bir paragrafta Turkiye milli takimlar patronu Fatih Terim'e de acmak lazim. Ey Fatih Terim.. Artik futbol ''hadi aslanlarim !! cikin oynayin siz kazanirsiniz siz yaparsiniz !!!'' zamani degil. Artik futbol, hele ki milli takimlar duzeyindeki futbol tamamen taktik agirlikli ve toplanilan kisa sure icinde calisilan duran top organizasyonlarina bagli bir futbol anlayisi icinde.. Bir cok korner atisi kullandik kacinda bir organizasyon vardi ?? Kacinda tehlike yarattik? Hic birinde. Ama uzulmek yersiz. Zaten Sayin Terim takimimizi en onemli macinda hem de ilk yarinin ortalarinda yalniz birakip tribune gitmis, hem de bu macta tribunden maci takip etmisti.. Bu takimda Sercan Yildirim yoksa , savunma icin zamaninda Serdar Tasci milli takimda oynatilmadiysa , Mesut Ozil gibi bir yetenek Almanya milli formasini tercih ettiyse, ki daha kadroya giremeyen bir cok Turk oyuncu da sayilabilir bu sonuc ve bu yikik harabeyi izlemek zorunda kalmamizdan daha dogal hicbirsey olmasa gerek.

Son olarak herseyin milli takimimiz icin cok daha guzel olmasindan ve ileride futboldan anlayan , belirli bir futbol kulturunu milli takimimiza adapte edebilecek , bu İngiliz , Alman ya da İtalyan bir hoca olabilir , bir Teknik direktor ve ekibinin milli takimimizin basina gecmesi dilegi ile.. Bu kadar milli maclardan para alip bizi bu kadar rezil eden tum futbolcularimiza sonsuz tesekkurler. Onlar da hakli Rezillik parayla mi ?

Yorumlar

Bekowski dedi ki…
türkiye takımı konusunda haklısın ama belçikayı da oyucularıyla ele aldığında bizden kesinlikle üstünler. kollektiflik konusundaki karşılaştırmada ise haklısın, zira çok daha başarılı olmamlılar ilk bakışta. kimin gideceği belli de, kimin geleceğiyle ilgili bir ümit beslemiyorum içimde, al aşağı etmeyi bilir bizim çok bilmişlerimiz, o yüzden fazla değerli hocalarai özellikle de hiddink ve luce gibilere layık değiliz biz.
ado dedi ki…
öncelikle henüz bileti cebine koyamadı bosna playoff oynicak umarım giderler hakettiler.
bize gelince son zamanlardaki en keyifli anımdı fatihin istifası yabancı bir hoja istiyorum..

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir çarşamba akşamı..

gol sevinci - gutiden gol haberi

yapma boruc, 3 oldu!