There is no place,like home

bülbül ne ötersin ,yuvan mı yoktur...
ev,yuva,home adına kim hangi dilde seslenirse aynı anlama gelir. Ait olduğun,gittiğin zaman sana kapıyı açmak zorunda oldukları yer. Sarı sıcak ışıkları uzaktan gözüken,sizi içine sevgiyle hapseden,gönüllü mahkumiyetlerin adresimi ev dediğimiz. bizim gibi , hayatı arayan,sevgiyi özleyenlerin aradığı ama hep bulamadığı yegane yerin adıdır ev. Hayata karşı savunmasızken kanatlarımızı açmış kartal gibi uçarken,hep aynı yöne uçarız. Çünkü biliriz ki ne hayat ne de ölüm ,içimizdekini dindirmez. Yaşarken ölmek,ölürken yaşamak isteyenlerin hep sılasıdır , uzaktaki o güzel sarı ışık. Çünkü orda Anne vardır, sevgi,ışık, hayata dair , yaşamaya dair güzel olan ne varsa hep ordadır. Uyurken, ayaktayken , sevişirken, savaşırken hep o özlem vardır içimizde. Işığa aşık pervaneler misali ölümü ararken hayatın içinde , bu durmadan kanayan ,çoğalan yaralara bir yenisini eklerken , hakikat,aşk peşinde koşarken, düşünmenin ağırlığında ezilirken , her şey boş ve anlamsız gelirken , soğuk çelik namlular gelir aklımıza.

Biz ki hayatın peşinde koşarken , hayatı ve hakikatı anlamak için içimizdeki şeytanı terbiye ederken , sırtımızda günahlarımız, ardımızda acılardan oluşmuş bir hayat varken, ne diye bakarız doğan güneşe. Yeni ve bilinmezlere gebe günlerde , başımız dik, kefaret ararken, yol gösteren Vergilius olmasa da Dante gibi yarısında ömrümüzün kahrederiz. Ellerimiz ateş kusarken karanlık dağ başlarında, varoluşun ıstırap ve acı olduğunu bilen yüreğimizdir, geri çekilmeyen, sıcak kanlarımız susamış toprağa akarken, ne günah ne de sevaplarımız gelir aklımıza. Bir tek Anne vardır , sarı sıcak bir yuva, geri kalan herşey boş ve anlamsız. Artık biz kendimiz değiliz, hapsolduğumuz hayattan akarken pirlere geriye yalnızca tek birşey gelir aklımıza. Minarelerden okunan ezanlar gibi , bizi de davet eder toprak, o soğuk karanlıkları aydınlatan sevgidir bizi koruyan, bir çift güzel göz, bir yürek.

Ne varoluşun sırrı , ne de hayatın anlamı. Herşeyin geride kaldığı zaman akla gelen kelimeler ; Anne ve Ev. Kalbimizin en alt köşesinde, herkesten saklı , en gizli korkularımızın olduğu yerde, ışığın ve sevginin köşesinde, varoluşun gerçek anlamında , hiçbir yazarın anlatamayacağı en derin sularda, bir isim vardır, bir yüz, bir hatıra....

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir çarşamba akşamı..

gol sevinci - gutiden gol haberi

yapma boruc, 3 oldu!