Bir yıldızın TBL'e vedası

Chris Lofton geçen sene M.B.B.'ne transfer olduğunda NCAA takibi yapan herkes ne oluyor lan havasına girmişti. Herkes bu adamın yaşadığı hastalık olmasa Nba'de şampiyonluğa oynayan takımlarda 15-20 dakika ortalama ile keskin şutör boşluğunu dolduracak bir oyuncu olmasından emindi.

Fakat yaşadığı hastalık ve iyileşme süreci bu üçlük makinesini Türkiye'ye hem de akdeniz sahiline doğru itmişti. Mersin'de yaşayan insanlar aslında ne kadar şanslı olduklarının farkında değillerdi, ama sene içinde yaptığı inanılmaz işler ile bir anda herkesin dönüp her maçta Mersin'in sayı istatistiklerine bakmasına sebep oldu. Geçen yıl yaptığı inanılmaz işler ilk önce Fenerbahçe karşısında attığı 47 ile tescillendi sonrasında attığı 61 ise herkesin bu adama olan saygısını ve hayranlığını bir kat daha arttırmaya yetti. Transfer sezonunda Fenerbahçe ile adı geçerken Greer tercihi ile bu mevzubahis kapanmış oldu. Euro Basket 2009 öncesinde milli takımda oynayacak haberleri bir çok insana ters gelse de benim şahsi kanaatime göre en büyük eksiği keskin bir şutör olan milli takıma ilaç gibi gelecek ve hatta eğer oynasaydı belki de finali konuştuğumuz günler çok ama çok daha yakın olacaktı ama nasip kendisini türk pasaportu ile arzı endam edemedi.

Fakat hala umudum Gs, Telekom ,Beşiktaş gibi takımların bir şekilde kendisi ile anlaşıp bu sene bu ligde onun inanılmaz işlere imza atmaya devam etmesi yönünde idi. Fakat kendisi ACB'de oynayan onlarca değerin arasına katılmayı tercih etti. Lofton Tau Ceramica'da bu sene Rakocevic'ten doğan boşluğa binaen o kritik zamanda yapılan el üstü şutlarının çaresi olacak. Bu arada Tau Ceramica'nın yeni ismini sevmediğim için zikretmedim burada kimse kusura bakmasın, zaten gıcık bir değişim olmuş. Ama herşey bir kenara Bajramovic sonrası Lofton'un kaybı bu sene TBL'de keyifli anların azalacağına dair işaretler verdi, kimse Rakocevic, Nachbar geldi diye üstünü kapatmaya çalışmasın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir çarşamba akşamı..

gol sevinci - gutiden gol haberi

yapma boruc, 3 oldu!