Küllerinden doğabilecek mi?

Henüz 17 yaşında iken Efes Pilsen ve milli takımda kendine forma şansı bulması, U-!7 finalinde Sırbistan'da Sırbistana'a karşı kendi jenerasyonunun en değerli oyuncusu olmayı hakedecek kadar iyi bir oyun ile göz kamaştıran bir gelecek hayali, nba seçmelerinde Atlanta Hawks draftı, fakat sonrasında tepetaklak bir kariyer. Bir türlü beklenen sıçrayışın olmaması ve en sonunda İtalya'da tekrar küllerinden doğma hayali. Bu sene transfer olunan Avellino ile yapılan ilk lig maçında atılan 20 sayı ile bir anda acaba tekrar kelimelerinin yükselmesi.

Cenk Akyol, İbrahim Kutluay sonrası bu ülkede milli takım ve kariyer olarak en yüksek seviyeye ulaşacak skorer potansiyeline sahip iken kaybolan 3 yılın ardından bu sene eğer kendisini toparlar ise ve o 17-18 yaşında sergilediği yeteneklerine gelişen fiziğinin de etkisi ile gücü ve savunmasını eklediğinde sonuçları muhteşem olacaktır.

Hadi bakalım bu sene Cenk Akyol için ya tam çıkış ya da Türkiye liglerinde oynayan ikinci sınıf takımlarında devam edecek bir gelecek kariyeri, ama eminim ki yükselecek ve küllerinden doğacaktır tekrardan.

Yorumlar

Şekerli dedi ki…
O finallerde Ersan ile beraber çok iyi işler yapmışlardı. Ersan'dan bir adım gözükmesine rağmen artık bir adım geri. Dileriz toparlanır.
meoezcan dedi ki…
O turnuva bir sonraki Bursa'da düzenlenen turnuva idi,Cenka hakkında yazının başında bahsedilen turnuva Sırbistan'da yapılan şampiyona idi ve biz hem Sırbistan'da hem Bursa'da finalde Sırbistan'a yenilmiş idik. Ersan'da o zaman menajer Tolga Tuğsavul sebebi ile milli takıma gelmemiştir onu da ayrıca belirtmek lazım
Şekerli dedi ki…
Doğrudur. Yaş ilerleyince tarihleri hatırlamak zorlaşıyor. Aklımda kalan bu ikin genç çocuğun o zaman ki yaptıkları ve gelecekleriyle alakalı umutlarımdı.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir çarşamba akşamı..

gol sevinci - gutiden gol haberi

yapma boruc, 3 oldu!