nickname sahibiyim fütursuzca bloguma entry girdim

Son zamanlarda nereyi okumaya kalksam Fatih Altaylı ve Ekşi Sözlük tekzip ve çekişme olayından gazeteciler birbirlerine saldırmanın ahlaksızlığından,internet dünyasının kancıklığından falan dem vurmaya başladılar. Bu ne şiddet , biraz soluklan yiğen gibi alternatif "come down" kalıpları üzerinde sözlük,blog dünyaları kontra atak ile olaylara cevap vermeye çalışıyordu. En son modada Ekşi Sözlük ve klonlarından ona yaklaşmaya çalışanları da bitirme kampanyası. Bu nasıl bir ego dünyasıdır artık kavrayamadım bu ülkede. İşin komik tarafıda Ekşi Sözlüğe vurmaya veya ona hakaret etmeye çalışanların geçmişlerinde ve günümüzde nasıl haberler ile birilerinin hayatlarını sonlandırdıkları veya fütursuzca , ahlaksızca söyledikleri meşhur bu adam değil pişkinliğinden sonra dillere destan gülümsemeleri ile hatırlanmaları.
En çok merak ettiğim noktada bu adamlar acaba kendi medya towerlarında bu sözlük dünyasında üzerinde belli ki düşünülen emek verilen yazıları,eleştirileri hayatları boyunca kaç kez başarı ile yapabilmeleri. Sanırım memleketim gazetecileri veya medya kadılarında bırakın eleştiri üzerine bir hazımsama sanırım internet dünyasında yazmanın bile ne işe yaradığına dair fikir bile yok. Bu adamlar da aynı zamanda gazete yayın yönetmenleri veya duayen bu işin piri ombudsmanlar. internet dünyasında artık bloglar veya sözlükler sayesinde spor yazılarının veya film eleştirilerinin veya güncel siyasi olaylara dair yorumların bir çok hatta milyona yakın insan tarafından takip edildiğinin farkında bile değiller. Çünkü kafalarında gs lisesinden mezun olup , şarap kadehini conrad otelinin terasında sallayıp,koklayıp,tadıp,tüküren adamların bazı çözümlemeleri yapabileceğine dair fikirleri var. misal ben kimim ki hıncal beyden daha fazla basketbol bilgisine sahip olabilecem!!! heralde onun 70 yılda izlediği maçı ben 15 senede hayli hayli izlemiş,üzerine düşünmüş veya bir şekilde yazmışımdır. Buranın ismi de sabah,hürriyet,milliyet değil ki söylediklerimiz değer bulsun. Hepsini geçelim Ekşi Sözlük'te yazan adam kim ki Fatih Altaylı'dan daha demokratik bir dünya görüşü veya olayları daha rahat algılyabilen ve objektifce yorumlayan bir beyni olsun. Hiç o nickname sahibi ucube Fath Altaylı gibi sormuş mudur acaba her gün kendisine ne zaman adam oluruz diye.
Fakat şu kesin ve net çözümlemem; önümüzdeki 10 yıl içerisinde acaba kaç tane gazete veya dergi yazarları bu sözlük veya blog platformunda ahlaksızca nickname sahibi olup yazan adamlardan daha fazla okunabilecek. Herneyse işin özü incisozluk heralde bu ortamlarda. Ne gam , ne keder. Vur beline osman ağa , saldır oraya buraya da adamlar bir bok olmadıklarını anlasınlar.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
inci skr :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir çarşamba akşamı..

gol sevinci - gutiden gol haberi

yapma boruc, 3 oldu!