Bir Larry Brown Klasiği


Takımızında herşey kötü gidiyor.. Bir türlü maç kazanamıyorsunuz. Kadro istikrarınız yok. Maç kaybetmek en büyük alışkanlığınız olmus ve play-off'un ucundan bile geçmiyorsunuz..! Böyle bir durumdayken en önemli kurtuluş reçetelerinden biri olsa gerek Larry.. Indiana - Philadelphia - Detroit ve şimdi Charlotte.. Başına geçtiği takımlara özellikle Detroit ve Charlotte olmak üzere ligin en iyi savunmasını yaptırmasıyla yepyeni kimlikler kazandırdı. Detroit efsanesi anlatmaya pek gerek yok. Nitekim Larry Brown'un gelmesi ile başlayıp, 2004 sampiyonlugu ile tavan yapıp Larry Brown gittikten sonra çökmeye başlayan Detroit Pistons'ı yaratan adamdı. Şimdi ise en önemli özellikleri savunma yapmak olmayan oyuncular ile ligin en iyi savunma takımını yaratıı. Yani Charlotte Bobcats'i..


Raymond Felton, Stephen Jackson, Gerald Wallace, Boris Diaw ve şu sıralara sakat olan Tyson Chandler.. Larry Brown da bu oyuncuların profiline baktığında bol skor üretemeyeceklerini anlamış olsa gerek onlara her gittiği takımda yaptığı gibi savunma yapmayı öğretmiş. Belki de Bobcats yönetimi bu takıma savunma öğretilmesi için Larry Brown'u seçti. Özellikle forvet savunmasında Wallace ve Diaw ikilisi rakibin en önemli skorerlerini kilitlemede büyük rol üstleniyor. Wallace'ın bu yıl 11 rebound ve 1.2 blok ortalama ile savunmada kilit isim olurken, sakatlık sonrası düzgün bir Tyson Chandler de pota altını karartacaktır. Stephen Jackson draftı ile hücum hattını da güçlendiren Bobcats önümüzdeki yıllar için umut veriyor.
Bu yıl için play off şanslarına gelince Doğudaki muhtemel rakiplerinin Orlando, Boston, Atlanta üçlüsünden biri olacağını düşündüğümüzde, ki Clevland'ı 1. olacağından ve Bobcats'in 8.ci olmayacağından dolayı bu rakipler arasında saymıyorum, Bobcats'in bu yıl işi oldukça zor. Belki dağınık bir Orlando'yu eleme şansları olabilir. Bunun dışında Atlanta ya da Boston zorlanmadan Charlotte karşısında isimlerini konferans yarıfinaline yazdırırlar. Önümüzdeki yıllarda başarılı olmaları için iyi ve skorer bir pota altı oyuncusu draft etmeleri gerekmekte. Savunma ve hucümda etkili böyle bir oyuncuya sahip olurlarsa işte o zaman Doğu'da en önemli şampiyonluk adayları arasına girerler. Go Bobcats!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir çarşamba akşamı..

gol sevinci - gutiden gol haberi

yapma boruc, 3 oldu!