şans, totem ve anka kuşu


dikkat: bu yazı çok gereksiz bir yazıdır!

herşeye rağmen öncelikle sıcacık yatağından kalkıp sabahın 07:20 sinde o frıtınalı havada gelen ve nöbeti devralan meoezcana teşekkürler. birincil şansımdır kendisi. sınavı kazanırsam en büyük kıyaklardan birini yapıcam kendisine, unutmazsam; ki genelde unuturum, vefa olgusu pek içli dışlı olduğum bir kavram değildir, bilindiği üzre, hem bekofis göttür:). ikincisi tabi ki suborusunun da dediği gibi sınava uykusuz olarak girmem; her şeyi tastamam, kahvaltı yapılmış cillop gibi, idraki açık bir benin beceremeyeceğini çok iyi biliyor, durumu açıkladığımda ilk tepkisinin bu oluşu da güzeldi. üçüncü sıraya 07:25 de maslakda tipiyle başbaşa kalışım ve bir kardan adam olarak iettnin sıcak kollarına kendimi bırakışım yerleşti. tüm soğuğa rağmen eve varır varmaz traş takımlarını toparlayıp soluğu banyoda aldıktan sonra, ikinci jilet darbesinde elektriklerin kesilmesi de 4. sıradaki yerini hakediyor. 9 günlük sakalı bir elimde el feneri, bir elimde jilet kombinasyonuyla kesmek daha iyilerine layık aslında. gelgelelim ilk beşin sonuncusuna; 4.levent-taksim-kabataş-beyazıt hattında geçireceğim yer altı ve üstü raylı yolculuk hayali, metrodan içeri girerken duyduğum "sistem bozuk" haberiyle yıkıldı, yallah otobüse ve bir kez daha iett amcanın kollarında, pardon bu sefer kucağındayım tam. metronun yükünü çekmek zorunda kalan bir ulaşım alternatifinin varın düşünün dün sabahki halini. etti mi beş.

en vahimi ise sorunsuz bir tramvay yolculuğundan sonra yıllanmış kapının önüne doğru titreye titreye gittikten sonra oldu, aslında gidebildikten demeli. sınava giriş kağıdı ve nüfus cüzdanını (bkz: 63 TL) hazırlayın uyarısı bütün soğuğu yırtarak ısıttı içimi desem yalan olur, hala donuyorum. neyse sağ iç cebimde 8e katlanmış kağıdı ve 63+5 tl ye çıkardığım yepisyeni kafa kağıdını çıkarıp, düzenledim elimde. tam 3 sıra vardı, elimde açık bir halde a4, aklım bir karış havada, derken "şıpp, şıpp" diye bir ses ve a4 ün üzerinde anka pisliği :) o an anladım kazanmaya ne kadar yakın olduğumu -bir yandan da görevliye pis pis göstermeyelim şimdi diyerekten cepten çıkarılan başka bir kağıtla temizlemeye çalışıyorum tabi- ve başladım hesaba;

hava muhalefeti nedeniyle aynı azmi gösteremeyen -ki sınav salonundaki boşluklardan da belliydi- %20 lik bir dilimi bir kenara koyalım. sınav başladıktan yarım saat sonra çıkan %25 lik dilimi de eklersek kaldık mı yarı yarıya. bir %10 da başlangıçtan bir, bir buçuk saat sonra çıkanları koyarsak: kalır 40. uykusuz ben bir %15 hayli hayli etkiler, etti 25. zorlu yol macerasından, elektrikten gelen bir +5 olsa;20, son ve en büyük temenni olarak olarak kuş pisliğini de eklersek %10-15 lik bir dilim kalıyor. hadi biraz da ben de ışık olsa 5 dilimlik, kalır bize % 5-10 luk bir dilim. tebrikler ve pattesizma is my life style.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir çarşamba akşamı..

gol sevinci - gutiden gol haberi

yapma boruc, 3 oldu!