afrikaya veda mı?


ne taktik anlayış, ne de oyuncu seçimleri için kabahat bulamayacağım bir maç oldu açıkçası. giydiği formayı haketmeyenler elbette bariz bir şekilde sırıttı; yürümeye bile gücü olmayanların sonuna kadar "amansız" mücadelesini izlemek bir koçun anlamsız ısrarcılığını gösterdi bana. yineleyerek söylemek lazım, dün akşam için fazla üzülmeye gerek yok, isteğimiz sadece uzun zamandır yenilmeyen bir takımı evinde yenip yine kendimizi bulutların üstüne atmaktı, olmadı.

üzüntümüz dünkü yenilgiden çok, son düdük çalıpta belçika-bosna maçınının sonucunu öğrenince önceki maçlarda kaçırdığımız puanlara daha fazladır herhalde. üstelik bir sonraki maçın da ispanya ile oluşu, ve bu seferki kaybın bizlerle birlikte milli takımı da ekran başında bırakacağı gerçeği, tabi bosnanın da kazanacağını düşünersek.

dün akşamki maçta şikayetçi olduğum ilk şey barnebeu tribünleri, maçı baştan sona zehir ettiler kornalarıyla veya her neyse çaldıkları. iki üç tane de amca vardı "espanya, espanya" diye bağırmaya çalışan. ne karınağrısı seyircisiniz be..

oyuna ve oyuncularımıza gelecek olursak, ilk yarım saatlik oyunda herkesin hemfikir olduğu bir tatmin mevcut, fazlasına da gücümüz yetmedi, zaten topu bir daha ayağımıza alamadık. aldığımızda da tuncay başta olmak üzere rakibe teslim ettik "buyrun çok güzel pas yapıyorsunuz." diye. bu arada birileri tuncaya yuvarlanması gerekenin kendisi değil top olduğunu hatırlatmalı.

göze batan diğer oyuncu nihattı; ilk pozisyonda semihe atmadığı pas için pişmandır mutlaka, ama daha sonra tüm takımı demoralize edecek tavırlarına, el kol hareketlerine ne demeli, anladık oralarda oynamış adamsın..

ve emre belözoğlu. ya ben bu adama kendimi de zorlayarak söyleyecek bir şeyler buluyorum, yada tuhaf birisi gerçekten. nihata ayak uydurup diğerlerini oyuna küstüren havasına anlam veremedim bir türlü. hiç birşey yapamadığı gibi, semihi sakatlaması da cabası.


merakla ikinci maçı bekliyoruz. bu maçın sami yende olmasına da anlama veremedim, hele ilk maçı barnebeuda oynamş iki takım için işkence gibi olacaktır muhtemelen. taraftar sayısı, zemin gibi unsurları geçtim, soyunma odalarına girdiklerinde jakuzinin yerini arayan ispanyollara maç sonu hamama gitmeyi teklif etsek fena olmaz hani.

yalan habercilikte rakip tanımayan futbol gazetelerimizden bir klişeyle bitirecek olursak; tamam mı devam mı maçı bizim için. ya bir veda afrika için, yada yeni bir umut, bende olmayan..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir çarşamba akşamı..

gol sevinci - gutiden gol haberi

yapma boruc, 3 oldu!