kara tahta

cezalar açıklandı sonunda. meraktan da ölmüştük zaten. en çok merak ettiğim emre, volkan, rogar kapağı ve bülent uygun dörtlüsüydü. carlos, mehmet topuz ve tolunay için de bir "acaba?" yan cebimde hazırdı. medya ise emrenin "boğaz kesme" olayı üzerinde yoğunlaştı, dolayısıyla diğerleri bugüne kadar pek konuşulmadı. bir aylık malzeme harcanmış oldu üç, dört günde. yazık, ağızları sallayıp durdukları futbolculardan beter, belden aşağı bir tane cümlesi olmayan yorumculara! acaba kendini hüküm kürsüsünde gören bu ağır abilere kim kesecek cezayı.

neyse geçelim kesinleşen cezalara; emreye bir maç, volkana iki maç men, bülent uyguna 4 maç hak mahrumiyeti, rogar kapağına 15,000 ytl. diğer değindiklerimle ilgili ne bir şey okudum ne de duydum şu ana kadar. emrenin cezasıyla ilgili polemik epey büyüdü. başta licktv yorumcuları kestiler hesabı, buna karşılık fenerbahçe taraftar sitesi girişine bir slayt şov yerleştirmiş, tepkisini haklı olarak dile getirmiş. aynı cezayı hakeden bir iki gs futbolcusuna ceza verilmeyişinden yola çıkarak bu sefer neden bu kadar abartıldığını soruyorlar. bunlar taraflar arasında başından beri olan bir şey zaten, "neden sadece bize?" altyapılı hak aramalar her zaman olmuştur bundan sonra da muhtemelen olacaktır.

ama slayt görüntüsünde en beğendiğim kısım milli takımla ilgili olan göndermelerdi; tugay, gökdeniz, hasan şaş, ayhan akman da cezalandırılmalıydı buna benzer kötü örnek teşkil ettiklerinde, peki neden şimdi? Açıkçası ben verilen bir maç cezadan başka bir sorunla karşılaşacağını sanmıyorum emrenin. Kendisinde bugün bulunan o kimsenin beğenmediği hırçınlık, rakibe, seyriciye saygısızlık kısmı bu milli takımı yönettiği sürece bir sorun teşkil etmez, aksine yakındıkları gibi baş tacı eder emreyi kendi gözlerinde, o yüzden bu konu için endişelenmenin pek lüzumu yok diyebilirim. Asıl sorun olan da zaten lig maçları için alacağı ceza olmalı; takım biraz iyi oynamaya başlamışken, sakatlarda o bölge için sıkıntılıyken ne gereği vardı bu cezanın, tıpkı elinde bıçakla tribüne terör saçan taraftar yüzünden işlem görmediği gibi, bu da geçiştirilse ne olurdu? Münferittir deyip geçiştirmeyi iyi bildikleri ortada, oysa aynı stadın otoparkında futbolcu da dövülür, inşaat makaslarıyla licktv kabloları da kesilir, orada her şey serbesttir sanki, küfüründe hem serbest hem de duyulmadığı gibi. ne de olsa çağdaş, modern bir stadyumumuz.

Bülent Uygun şaşırmış 4 maçlık cezaya. “ne var ki, alt tarafı plastik bir kulübe!” diyor. Maç sonu hakemle burun buruna olan dalaşını, verdiği röportajda “deniz ÇOBAN” imasını hatırlayamadı galiba. Yine kuzu olmuş anlaşılan, cezanın karşısında mazlumu oynamanın getireceği mükafatı birileri iyi tembihlemiş olmalı.

Gelelim bir diğer cezaya; rogar kapağı cezasına: 15.000 ytl. Rakamın miktarı herhalde telloyu omzundan vurduğu için. Tarife nasıl merak ettim açıkçası; kafadan vurursa şu kadar, ayaktan yaralama bu kadar vs. Ayıptır artık bu kadarı da. Açtık, gülüyoruz cümleten.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir çarşamba akşamı..

gol sevinci - gutiden gol haberi

yapma boruc, 3 oldu!