son 8ler

iki kupadaki takımları karşılaştırınca uefanın hiç cazibesi kalmıyor. galatasarayın elendiğine üzülenleri, bu tabloyu görünce haklı görmemek elde değil. Zira ön elemede bile gelseler sevindirecek cinsten takımlar, belki werder Bremenin adı biraz korkutur. Netice itibariyle kadıköyde iki yabancı takımın mücadelesi olacak, o bile izlenmeye değerdi ama tffden gelen olumsuz başvuruyla yıkıldık.

Gsnin hazin sonu bir yana, ardanın maç sonu söyledikleri daha bir dikkat çekici geldi bana. Keşke herkes destekleseydi bizi gibisinden bir şeyler zırvalamış. Üzgünüm ama buna sadece zırvalamak denir. Elendiğin dakikaya kadar diğer rakiplerinle her türlü dalgayı geçmiş, bir sürü onları hedef alan pankart açmış bir takımsın. Taraftarın her sene rakibinin avrupadaki karşılaşacağı takımın formasını giyip gelmiş, lehine tezaruhat yapmış. Sanki sen bundan önce beşiktaşın ve fenerin başarısını istemişsin de aynı özveriyi onlardan bekliyorsun. Kına yakın diyorsunuz elendik diye, ama o kınayı siz sezonun başlarında zaten yakmıştınız, kokusu hala burnumuzda. Kimse kusura bakmasın ama futbolun tadı bugüne kadar böyleydi, bundan sonra da böyle devam edecek, kimseyi milliyetçi havalarla kandırmayalım. Fener olunca “tüü kaka” siz olunca “türk takımıyız ama” ajitasyonlarıyla kimseyi kandıramayız, değil mi?

Gelelim şampiyonlara; villareal ve porto dışında pek sırıtan takım yok. Onlar içinde elenme vakti geldi gibi, ikisi arasından ise villareali daha umutlu buluyorum. Diğer favorilerim Liverpool ve barcelona. Münihin lisbon karşısındaki 12-1 lik performansı biraz ürküttü açıkçası, sürpriz belki bu taraftan gelebilir… bekliyoruz…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir çarşamba akşamı..

gol sevinci - gutiden gol haberi

yapma boruc, 3 oldu!