Elveda demeden gidenlerden: Rauf Denktaş

Kaç siyasetçi tanırsınız ve tanıdıklarınızdan kaç tanesinin kendine has hitap edilme şekli vardır?

Anayurdu, oturduğu evden sadece birkaç kilometre uzaklıktaydı ama bambaşka bir devletti orası. Bir zamanlar sokaklarında koşturduğu mahallesi artık onun mahallesi bile değildi. 87 yıllık hayatı boyunca orayı geri almayı istedi, yüzünü bile unuttuğu arkadaşları vardı belki de.

Devlet kurabilme şansına muktedir olabilen nadir insanlardandır O. Sizce neden gerek dahili gerek harici hiçbir siyaset mensubu insan O’nun hakkında kötü bir namede bulunmaz? 60 yıllık siyaset hayatında bulunmadığı yer, elini sıkmadığı lider, katılmadığı balo kalmamıştır. Hangi ülkeye giderse gitsin, hangi ortamda bulunursa bulunsun, her zaman nasıl davranılacağını, kati görgü meşrebini bilen nadir bir insan olmuştur. Eli kalem tutan, yazdığı eserler ile neşriyatın içinden gelen bir adam O. Sokakta dolaşır, halkının halini sorar, yoldan çevirir, elini sıkar, bütün Lefkoşa esnafını tanır, pasaportu yıpranmamış yenilerin dışında hepsi eski ahbabıdır.

O kadar düşmanın arasında “Türkiye olmadan cennete bile girmem” derdi.

Yabancı bir topluluk içinde bulunduğunda, dünya ona “Excellency” derdi. 12.01.2012’de dev bir çınar hayata gözlerini yumdu. Ruhun şad olsun, Ekselans Rauf Raif Denktaş.

Özleyeceğiz seni. Haydi tekrar anlat bize şu "çok yaşa baba" hikayesini.. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir çarşamba akşamı..

gol sevinci - gutiden gol haberi

yapma boruc, 3 oldu!