karalama defterinden


Evrim teorisinde açıklanamayan tek organ gözdür. Bu veri ile bir organı külliyen yargılamak veya bundan bir sonuca ulaşmak zor ama bunun sebebi en derinden hissettiğini seçtiği içindir muhtemelen.
Şöyle düşünün ; bir su birikintisi iki kıtayı birleştiren. Tertemiz bir güneş bu su birikintisine vururken üzerine martıların balevari bir resitaline evsahipliği yapacak kadar etkileyici. O kıtaları birleştiren muhteşem güzellik onu seyre dalmak için çırpınan insanları bir kıtadan,bir kıtaya taşıyor belki de binlerce , on binlerce hayran an itibari ile o keyfe dalıyor. Bunların hepsi bir gözün baktığı şeyler olsa gerek.... Bir de gördüğü bir şey var ;

"tıpkı bir erkeğin güneş ile ayın ilişkisini bir doğa olayı olarak görmesi bir kadının ise güneşi aydınlık ayı ise içindeki hislerin karanlık tarafı olarak görmesi gibi.. dikkatinizi başka bir şeye yöneltmiş olursunuz ya da karşınızdaki şeyin faydasız bir deneme olduğunu bilseniz bile başka tarafa bakmamaya direnirsiniz..üzerine hikayeler,şiirler yazılan bir manzaranın tam dibinden , en güzel görüntüye sahip bir alanda o muhteşem görüntüyü bırakıp .... Zorlu , belki de sinir bozucu , kavgalarla dolu , üzüntülerin en derinini yaşayabileceği, küfrettirecek kadar engelli bir dünyaya bakıp kaybolduğunu gören gözler....Bir kere göz, gören insan için kalbe giden ilk yoldur. Göz, kokuya veya dokunmaya sıra gelmeden aşkın yönünü tayin eder. Gözünüzün izni olmadan kalbinize gidemezsiniz... Çoğu aşığın dediği gibi.." evet o gözler...."Yanında derya dururken ab-ı hayat deyip sevgilinin gözlerini gören gözler....... "

Yorumlar

Unknown dedi ki…
Eline sağlık.

giriş kısmındaki saptama için şu videoya da bir bakabilirsin. çok eski. yeni ve daha güzel anlatımlı olanleri da var ama ilek bunu bulabildim.

http://video.google.com/videoplay?docid=-4742301713635559854
meoezcan dedi ki…
tespit sağlam elbette ben de ilk okuduğumda bu tespit ve gerçeği içimde bir ışık yanmıştı tabii . bu arada teşekkür ettim hem beğeni , hem takip hem de video paylaşımı için.
Bekowski dedi ki…
eline sağlık ajanım. başka diyarlara götürdün yine.
Serpil dedi ki…
eline sağlık

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir çarşamba akşamı..

gol sevinci - gutiden gol haberi

yapma boruc, 3 oldu!