bir 2010 fiba world cup yazısı

28 ağustos itibari ile yıllardır beklenen organizasyon başladı ve benim gibi 2001 avrupa şampiyonasını yakınen ve yerinde yaşayan bünyeler için aslında farklı bir tat beklentisi yine seyirci gazı ile bir final gibi garip hayaller zihnin ana başlığını oluşturdu. dün itibari ile 3. maçlar geride kaldı ve artık az çok ne olup olmayacağı konusunda fikirler oluşmaya başladı. ben ise 99 yılından itibaren olimpiyat , dünya basketbol şampiyonası , avrupa basketbol şampiyonası ve elemeler dahil olmak üzere her milli takımı izleyen bir bünye olarak dün akşam gözlerimin şahitlik ettiği en oturmuş milli takımı izledim. bunun maç galibiyeti ile alakası falan yok , 2001 avrupa şampiyonası finalini izleyenler aslında fibanin yazılı olmayan kuralları ve ezilen takımlar ile ilgili ruh halini düşündüğünde ne demek isteyeceğimi anlayacaklardır. bu kadar sakin kalan ve herhangi bir şekilde tepki vermeyen bir takımı ve fiba baskısını 2005 avrupa şampiyonasında ispanya - hırvatistan maçını izleyenler hatırlayabilir. hırvatlara neler edilmişti fiba tarafından velakin adamlar uzatmanın sonuna kadar kazanmak için ne gerekiyorsa yapmışlardı fakat olmamıştı. 2001 de ise biz ilk yarının sonunda menajerimizin ifadesi ile bu maçı bize vermezler diyerek maçtan kopacak kadar kırılgandık. tanjevic ten ne kadar nefret etsemde sanırım sağladığı en önemli katkı bu takıma takım sporlarında alışık olduğumuzun tam tersi sakin kalma durumu idi. yoksa dün akşam 2-3 teknik faul almamız için bir çok sebep ve durum oluşmuştu. bir taraftan da menajer farkı da olabilir. sporculuk ahlakı denildiğinde basketbol tarihimizin en önemli admlarından biri olan harun erdenay'ın orada olması bence çok acayip bir kazanç.bu milli takım muhtemelen 2.turda istanbulda 5 eylül pazar günü yeni zelanda ile oynayacak. daha sonrasında eğer turu geçer ise b grubu 2.si ile a grubu 3.sü galibi ile yoluna devam edecek. buradan yola çıkarsak brezilya - avustralya galibi ki muhtemelen brezilya ile çeyrek finalde karşılacak ki kim ne derse desin şu turnuvada abd den sonra istemeyeceğim tek tamım brezilya. turnuvada en iyi pota altına sahip takımlardan biri biziz diğeri brezilya. ama onların bir farkı var , bu sakinliği bile çileden çıkarabilecek varejao , huertas , giovannoni gibi gıcık herifler. ama her ne olursa olsun dün akşam gösterdi ki biz yarı final için acayip bir adım attık şimdi geride kalan tek temennim ise slovenya nın allem edip kullem edip brezilya yı yenmesini beklemek ki işte o zaman yarı final bizim için harbiden gerçekten ulaşılması rahat bir olay olsun. diğer takımlara bakınca söyleyeceklerim var elbette. madde halinde sıralarsak;

1- sevgili kaan kural litvanya hiç bir zaman en zayıf kadro ve iddiasız tabirleri ile tanımlanamaz çünkü rudy t ne demiş ; " don t never ever estimate the heart of champion" kısacası ccc kleiza reyis ccc

2- ispanya, yunanistan; bu halleri ile ki bu kadar sayı yiyen 2 tane büyük takım olamaz 2.turda birbirleri ile karşılaştıktan sonra 1 adım ötede güle güle kelimesini hakederler ve böylece fiba da artık abd karşısında 8 hakemle de yönetse bu iki lobiyi yarı finale çıkaramaz. bu yüzdendir ki yunanistanın ikinci olmaması için dün akşam bu kadar uğraş verildi veya litvanya 18 sayı gerideyken öyle bir evire çevire ispanyayı bozguna uğrattı ki kimse gıkını çıkarıp ispanyayı galip getirebilmek için ellerinden geleni yapamadılar.

3- fibanın elinde sırbistan kaldı geriye onlarda muhtemelen türkiye - abd yarı finalinin galibi ile finalde karşılacaklar ve hangisi ile oynarlarsa oynasın geçen senki hezimetin aynısını yaşayacaklardır. lanet olsun sana ey fiba krstic ve teodosice verdiğin cezaların aynısı bir kavga çıksa da o zaman da versen da anlasak ne yapmak istediğini.

4- biz en iyi halimiz ile yarı finalde abd ile oynayacağız ve bir mucize olmazsa kaybedeceğiz ama bana turnuva öncesinde bunu bir kişi bile söyletemezdi buna da kalıbımı basarım. çünkü bu takım o kadar bıçak sırtı bir hale sahip ki abd den yarı finalde 40 sayı da yiyebilir veya geçmişte yunanistanın abd ye yaptığı bir sürprizi de yapabilir. ama her ne olursa olsun milli takımımız için söylenecek sözü dün akşam ender arslan söyledi; " ersan gibi bir oyuncuya sahip olduğumuz için çok şanslıyız" eğer bunu hidayet te kendisine söyletebilirse neden olmasın bir final veya şampiyonluk diye aklımdan geçmiyor değil herkes gibi.

5- sevgili abd takımı için ise fazla kelam etmeyeceğim ama şunu anladım ki sevgili koç mike (soy ismini hayatta yazamayacağım için böyle yazmakta bir sıkıntı yok sanırım) danny granger i oynatmama sebebi sanırım kokuya karşı fazla duyarlı olmasıymış veya harbiden eşşek olduğundandır bilemedim. bu cümle ile ilgili ne demek istediğimi anlamayanlar için ; kendisi twitter de istanbul için "smellin like dead donkeys... no joke " diyebilmiş insan.

6- sevgili ntv ve ntvspor yayınladığınız maçlar için söyleyecek cümle bile bulmakta zorlandığımı bilin. siz devam edin fildişi sahili maçını yayınlamaya veya bir tarafta litvanya - ispanya oynarken gol programında joseph yobo , misimovic , insua ne yapacak tartışmalarını yapmaya , yazıklar olsundan başka bir şey gelmiyor içimden. günde 3 maç o da c grubunda güzel ülkemin güzel grubu , aralara da abd maçlarını serpiştirip olayı bitirmek. yazık vallahi yazık.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
İzmir grubunun yayınlanmaması siyasi olmasın ?
ado dedi ki…
BİZ ABD LE FİNALE KADAR EŞLEŞMORUZ SANIODUM
ado dedi ki…
doruymuş :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir çarşamba akşamı..

gol sevinci - gutiden gol haberi

yapma boruc, 3 oldu!