kapesese

farklı bir işim var şu anda. hani küçükken, ya da okulda tarif edilen işlerden biraz farklı; gelişen ve yoğunlaşan dönemlerde zamanın önemini de ön planda tutularak bu azlığı bireyin kendisine hediye edecek marjinal bir hizmet kuruluşu da diyebiliriz.

İş gereği çoğunlukla tempolu, neşeli olmak gerekiyor – ya da ben öyleyim -. Ama bazı zamanlar bu tempoya ilerleyen zamanlarda nasıl ayak uyduracağım, yaşın da ilerleyecek olmasıyla aynı havayı koruyamayacak olma ihtimalinin düşüncesiyle yeni arayışlar içerisine girmiyor değilim. Burada kişisel gelişimin dışında gelmek istediğim nokta daha önce 2007 yılında denemek için girdiğim, şimdilerde ise hazırlanmayı düşündüğüm KPSS. Adlığım 80 puanı olabilecek muhtemel konumun ve birkaç arkadaşın aldığı örnek puanlarla kıyaslarak pek kaale almadım açıkçası. Önce kendimi bu bir iki ay deneyerek ihtiyaçlarımı görmek ve gerekirse kursa gitmeyi bile göze alacak kadar da düşündüm üstelik. Bu hazırlık döneminde önüme çıkacak en büyük engeli kendimin şu güne kadar dem vurduğum ve yinelemesinden koktuğum istikrarsızlık olarak görmekteydim. Sonrası malum. Kendimi önceden hazırladığım vazgeçiş bahanesini bile unuttturdu, başlıbaşına vereceğim çabayı sorgulatır oldu. Sadece hazırlık dönemi değil, kazandığımı varsayarak gireceğim çalışma ortamına kadar sorgulamak ve kaçınılmaz olarak başlama kararımı henüz vermişken bütün süreçten soğumak zorunda kaldım. Geç kaldığım “kariyer plan”lamamda kolay yolu seçtiğimi sanarak ara sıra kendimi de sorgulamadığım değil ama o kadar da kolay olmadığını görmek zaman almadı. Gelecekle ilgili bu planları yeniden gözden geçirme, daha doğrusu hesaba katılmayan bu katakülleyle bambaşka bir bakış açısından bakmak, umut anlamında hissettiklerimi suya düşmekten kurtarsada filizlenmesine bile izin vermeyen bir hale büründü. Bu kararları geçen sene alıp bu sene aptal yerine koyulmak mı, yoksa olan bitene rağmen yine de devam edip seneye aptal yerine koyulmak mı iyidir? Bambaşka bir yol izleyerek parti binalarında arkadaş edinmeye mi başlamalı?

Durumun vehameti öyleki sadece hadi yeniden yapıyoruz denilse bile hakkı yenen bir sürü insan olacaktır. Bir yanda yine de “ulan insan bikaç tane yanlış yapar be!” diyerek sırıtan kendine demokrat, olan biteni müstehak ve hakkı gören tabiri caizse badem bıyıklıları görmedim değil, bak caiz dedim dikkat edersen

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir çarşamba akşamı..

gol sevinci - gutiden gol haberi

yapma boruc, 3 oldu!